Blanke gevogeltefond

gevogeltefond (1K)

  • 3 kg kippenkarkassen
  • 3 uien
  • 5 wortels
  • 2 takken selder
  • het groen van 2 preien
  • 150 g champignons
  • peterseliestelen
  • zwarte peper
  • tijm
  • laurier
  • 1 blokje kippenbouillon

Was de groenten en snijd in grote stukken.
Leg de karkassen in een grote kookpot, vul met koud water en breng aan de kook.
Giet het eerste kookwater weg, spoel de kip en de kookpot om alle onzuiverheden en bloed te verwijderen.
Zet de kookpot opnieuw op het vuur met de kippenkarkassen en koud water.
Breng aan de kook op een groot vuur, voeg de overige ingrediënten toe wanneer het water begint te koken.
Laat 1½ tot 3 uren koken, verwijder af en toe schuim.

Bron: KIP lekker

Terug