Getruffelde kipfilets "en papillot" met aardappelmousseline

getruffelde_kipfilets (2K)

  • 4 kippenfilets
  • 1 zwarte truffel met zijn sap
  • 250 g aardappelen
  • 4 cl olijfolie
  • 4 cl room
  • 2 dl gevogeltefond
  • boter
  • peper en zout

Snijd zeer dunne truffelschijfjes.
Snijd de kippenfilets open in de lengte en verdeel de truffelschijfjes over de 4 kippenfilets.
Kruid met peper en zout, sluit de filets en wikkel ze tweemaal in aluminiumfolie.
Laat langzaam garen hoog boven de kolen.
Kook de aardappelen, bewaar 1 dl kookvocht.
Mix de aardappelen met het kookvocht, 5 cl truffelsap, 4 cl olijfolie en 4 cl room.
Wrijf de aardappelpuree door een fijne zeef en giet in een sifon.
Zet onder druk met 2 patronen.
Kook de gevogeltefond samen met het resterende truffelsap in en werk op met boter.
Spuit de aardappelmousseline op een bord, schik hierop de getruffelde kippenfilet en overgiet met wat saus.
Dien op met een slaatje van veldsla.

Bron: KIP lekker

Terug