Gestoomde kip

voor 2 personen

  • stukje prei
  • 2 tomaten
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. ketjap
  • ½ theel. sambal
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. bloem
  • ½ dl kookroom light
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • 3 takjes selderij

Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Leg de groente in een stoommandje of zeef.
Snijd de kip in repen en wrijf ze in met een mengsel van de ketjap en de sambal.
Schik de kip op de groente.
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef er op.
Stoom de kip in 25 minuten gaar.
Meng de bloem aan met de room en de tomatenpuree.
Voeg dit al roerend bij de bouillon en breng de saus aan de kook.
Laat de saus nog een minuut doorkoken.
Maak de saus op smaak met kleingesneden selderij, peper en een beetje zout.
Geef de saus bij de kip.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug