Gestoofde kip

voor twee personen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g kipfilet
  • 2 eetl. plantaardige olie (bij voorkeur arachide)
  • 1 eetl. Vietnamese vissaus (nuoc mam) of lichte sojasaus
  • zout
  • ve-tsin
  • suiker
  • witte of zwarte peper
1 eetlepel = 1½ cl

Plet de knoflook met de platte kant van een mes, verwijder het velletje, en snijd de knoflook in stukken van ca. 5 mm.
Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 5 mm.
Laat een wok of zware bakpan boven matige hitte heet worden.
Voeg de olie toe en laat die dampend heet worden.
Voeg de stukjes knoflook toe en roerbak ze in ca. 30 sec lichtbruin.
Voeg de reepjes kip toe, en bak die 2 - 3 minuten mee.
Verwijder de stukjes knoflook als die te bruin dreigen te worden.
Voeg vissaus of sojasaus, wat zout, een snufje ve-tsin en een snufje suiker naar smaak toe, temper de hitte en laat kip in ca. 5 min gaar worden.
Geef tenslotte nog een paar draaien aan de pepermolen boven de kip.

Oorspronkelijk recept: Le Ho Minh Tan
Nederlandse bewerking: Hans Beekhuizen

Terug