Gesauteerde kippen

voor ± 8 personen

  • 2 kippen, middelmatig van grootte
  • een stukje wortel en ui
  • 70 g boter
  • 35 g bloem
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 dl bouillon
  • ¾ dl witte Bordeaux, b.v. Graves
  • 2 à 3 eetl. tomatenpuree
  • ½ eetl. gebakte peterselie
  • een paar champignons

Maak de kippen schoon.
Was ze en trancheer ze rauw.
Wrtjf de stukken in met een mengsel van peper, zout en geraspte nootmuskaat.
Braad ze in de boter met een worteltje en een stukje ui aan alle kanten lichtbruin.
Neem dan het vlees en de kruiden uit de boter.
Voeg de bloem toe, roer dtt samen tot een gladde massa, giet hierbij langzaam, onder
goed roeren, de bouillon, dan de tomatenpuree en stoof er de stukken kip in gaar.
Schik ze daarna op een verwarmde schotel en giet er de saus overheen, die afgemaakt is met gehakte peterselie, wijn en een paar doormidden gesneden champignons.

Bron: Het Nieuwe Kookboek

Terug