Ruccola limoen salade met geroosterde kipfilet

salade_geroostrerde_kip (2K)

  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 lente-uien in ringetjes gesneden
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. chilisaus
  • 4 niet te grote kipfilets
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 limoen, sap en de schil geraspt
  • 1 hardgekookt ei, fijngehakt
  • 1 snufje chilipoeder
  • 100 g ruccola, grof gesneden
  • versgemalen peper
  • zout

Meng de sojasaus, lente ui, paprikapoeder, gembersiroop en chilisaus in een kom.
Leg de kipfilets in het mengsel en laat deze ca. 60 minuten marineren.
Maak een dressing van olijfolie, sjalot, limoensap, limoenrasp en een gehakt ei.
Breng de dressing op smaak met peper, zout en chilipoeder.
Haal de kipfilets uit de marinade, droog ze af met keukenpapier en bestrijk ze licht met olijfolie.
Bak de kipfilets in een tefalpan aan beide zijden goudbruin en net gaar.
Neem de kipfilets vervolgens uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Laat de kipfilets hier even in doorgaren.
Maak de ruccola aan met de dressing en verdeel dit over 4 borden.
Snijd de kipfilets in plakjes en drapeer de plakjes op de ruccola.
Serveer het gerecht met gebakken rijst of noedels.

Wijnadvies
Gato negro, sauvignon blanc, Chili

Succestip
Gebruik in plaats van kipfilets bijv. kabeljauw of tilapiafilet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug