Kip met gemengde groenten

  • ongeveer 500 g kipfilet
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 flinke knoflooktenen
  • 125 g in kleine blokjes gesneden rauwe ham
  • 1 in blokjes gesneden aubergine
  • 1 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika
  • 4 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • beetje laurierpoeder
  • mespuntje tijm
  • zout & peper naar smaak toevoegen

Bestrooi de kipfilets met wat zout & peper.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de filets snel rondom bruin.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit de kleingesneden ui, de knoflook en de blokjes rauwe ham ongeveer 3 minuten in de in de pan achtergebleven olie.
Voeg de reepjes paprika en de blokjes fijngesneden aubergine toe en fruit deze ongeveer 4 minuten mee.
Voeg de stukjes tomaat, de witte wijn, de fijngehakte peterselie, het laurierblad (c.q. poeder) en de tijm toe en breng alles aan de kook.
Doe de kipfilets terug in de pan.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Leg de filets op een schaal en schenk er de groentesaus over.

Geef hierbij gekookte rijst en eventueel nog een salade.

N.B. Mocht men niet van rijst houden, een aardappelpuree smaakt hier ook heel goed bij.

Anneke

Terug