Gemberkip met honing - I

gemberkip (2K)

  • 400 g kipfilet in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 50 g fijngesneden verse gember
  • 5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 10 champignons in plakjes gesneden
  • versgemalen zwarte peper en zout

Bak in een wok of hapjespan de ui samen met de knoflook licht aan in de olie.
Neem de ui en knoflook daarna uit de pan en houd ze apart.
Bak vervolgens de kip in de olie op een hoog vuur om en om goudbruin en gaar.
Voeg daarna de champignons, lente-ui en gember toe en laat deze kort meebakken.
Voeg ook de bewaarde gebakken ui en knoflook, sojasaus en honing toe en roerbak het mengsel op een hoog vuur.
Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de gemberkip met rijst of nasigoreng.

Wijnadvies
IJskoude Riesling Halbtrocken, Zeller Bart Kellerei, Pfalz, Duitsland.

Succestip
Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.

Bron: Spar Succes recepten


Gember-kip met honing - II

Gember-kip met honing

  • paar takjes tijm
  • 5 cm verse gember. geraspt
  • 5 bolletjes stemgember, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. ketjap
  • 2 eetl. honing
  • 2 eetl. olie
  • 1 kg kipdrumsticks
  • 1 eetl. gemberpoeder (djahé)
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 ananas
  • 2 venkelknollen
  • bakplaat met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200°C.
Ris de blaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Meng de verse gember, stemgember, knoflook ketjap, honing, olie, en tijm in een ruime kom.
Bestrooi de drumsticks met zout en wrijf in met het gember- en chilipoeder.
Wentel de kip goed door de marinade en Iaat maal 1 uur afgedekt staan (een nacht is beter).
Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees in dikke plakken van de harde kern en vervolgens in stukken van 5 cm.
Verwijder de stelen van de venkelknol en houd het groen apart.
Snijd de knollen tussen de steelaanzet doormidden en verdeel de helften elk in 5 parten.
Leg de drumsticks met wat tussenruimte op de bakplaat.
Haal de ananas en venkel door de achtergebleven marinade en leg tussen de kip.
Rooster het gerecht 40 minuten in het midden van de oven.
Schep halverwege om.
Bestrooi met het venkelgroen en serveer.

Tip
Lekker met nasi.

Bron: Spar

Terug