Gemberbami met kip, prei en verse gember

gemberbami (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bami Speciaal
  • 400 g kipfilet
  • 25 g verse gember
  • 3 kleine preien
  • wokolie
  • 4 eetl. gembersiroop
  • 8 eetl. gebakken uitjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de groentemix (uit het pakje) met ½ dl kokend water, minstens 10 minuten laten staan.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes en de gember ca. 5 minuten.
Voeg de prei toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie, de kruidenmix en de gembersiroop erdoor en goed doorwarmen.
Schep de bami op borden en bestrooi met gebakken uitjes.

Bron: Conimex

Terug