Gemarineerde kip met ananas, broccoli en rijst

gemarineerde_kip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 500 g kipfilet
  • 1 struik broccoli
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. Conimex Djahé
  • 2 theel. kerrie djawa
  • wokolie
  • 1 blikje (220 g) ananasstukjes
  • 2 dl kippenbouillon

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Meng met de ketjap, de djahé en de kerrie.
Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en kook ze in ca. 3 minuten in ruim kokend water beetgaar.
Afgieten en koud afspoelen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes ca. 5 minuten.
Voeg de ananasstukjes, 4 eetlepels van de ananassiroop en de bouillon toe.
Breng al roerende aan de kook en laat op een laag vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de broccoliroosjes toe en breng eventueel verder op smaak met wat ketjap.
Serveer met de warme rijst.

“Meng de kruiden met ketjap of vocht (bijv. van de ananas). Dat maakt het makkelijker
om de kruiden gelijkmatig door het gerecht te roeren, nog lekkerder ook!”

Bron: Conimex

Terug