Gemarineerde kip in olijfolie met tandoorikruiden

gemarineerd_olijfolie (1K)

  • 1 kip van ongeveer 1,2 kg
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kop couscous
  • 2 eetl. tandoori
    • voor het groentegarnituur:
  • 1 venkel
  • 1 koolrabi
  • 2 grote kookvaste aardappelen
  • 2 kleine zoete uien
  • 1 chilipepertje
  • 1 eetl. tandoorikruiden
  • zout
  • olijfolie

Snijd de kip in stukken en leg ze in een grote schaal.
Giet er de olijfolie over.
Snipper de look en doe ook die bij de kip met de losgetrokken rozemarijnblaadjes en de geraspte schil van de citroen.
Meng alles goed door elkaar en laat een nachtje rusten in de koelkast.
Giet de couscous in een kom en doe er twee koppen kokend gezouten water op.
Dek de kom af en laat de couscous zwellen.
Laat het griesmeel vervolgens afkoelen en roer het goed los.
Roer tenslotte de tandoorikruiden door de couscous.
Wentel de kip door de couscous en leg de stukken op een rooster.
Druk nog wat couscous met de hand op de bovenzijde van de kip en bak zo'n 25 minuten in een oven op 160° C.
Als je een te hete oven gebruikt, zal de couscous verbranden.
Snijd de groenten in vrij grote stukken.
De zoete uien snijd je best in maantjes.
Zo zullen ze tijdens het stoven niet uiteenvallen.
Stoof eerst de uien glazig in olijfolie.
Doe er dan de venkel, de koolrabi en de aardappelen bij.
Kruid met tandoori, zout en een gesnipperd chilipepertje.
Laat heel rustig gaarstoven.
Doe er desnoods wat water bij.

Tips
Tandoori is een vrij pittig kerriepoeder uit het noorden van Indië.
Het heeft een rode kleur omdat er aardig wat paprika en chilipeper in zit.
Je kan ook traditioneel, mild kerriepoeder gebruiken.
Voor het groentegarnituur krijg je het beste resultaat in een tajine.

Bron: KIP lekker

Terug