Gele rijst met Mexicaanse kip

gele_rijst (2K)

  • 1 pak Lassie gele rijst
  • 2 eetl. (olijf)olie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 g tomaten, in blokjes
  • 1 blik chilibonen of kidneybonen (à 400 g)
  • ½ kippenboullionbiokje, verkruimeld
  • zout & peper

Bereid de gele rijst zoals staat beschreven op de zijkant van het pak.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui en knoflook aan de kip toe en fruit deze ca. 2 minuten mee.
Voeg de paprika en tomaten aan de kip toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Roer de chilibonen en het boullionbiokje door de kip en laat de saus ca. 10 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Breng de kip op smaak met zout & peper.
Verdeel de rijst en Mewcaanse kip over vier borden.

Serveertip
Lekker met tortillachips en guacamole.

Tip
Lekker met een komkommersalade.

Bron: Lassie

Terug