Gelakte kippenvleugels met wilde rijst

gelakte_kippenvleugels (2K)

  • 16 kippenvleugels
  • 4 eetl. olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 50 g boter
  • 40 g wilde rijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 eetl. fijngesneden lente-ui
  • 1 eetl. fijngesneden rode paprika
  • 2 eetl. Luikse stroop
  • 5 g fijngesneden verse gember
  • 5 g fijngesneden verse koriander
  • 5 g geperste look
  • 1 eetl. sojasaus

Snijd het uiteinde van de kippenvleugels af en ontvel de vleugels.
Warm wat olijfolie in een grote stoofpot, voeg de vleugels toe en kruid met peper en zeezout.
Leg een stuk bakpapier of folie op de vleugels en gaar een uurtje onder deksel.
Ontbeen de kippenvleugels.
Week de wilde rijst een uur in koud water.
Giet af en laat uitdruppen.
Kook de rijst gedurende 60 minuten in de kippenbouillon.
Meng de Luikse stroop met de gember, koriander, look en sojasaus.
Laat 3 uur trekken en duw door een zeef.
Fruit de gekookte wilde rijst in olijfolie, breng op smaak met de paprika, de lente-ui, peper en zeezout.
Bak de ontbeende vleugeltjes in boter, lakeer met de lakeerstroop.
Schik wat rijst op het bord en leg hierop de gelakeerde kip.

Tip

Dit gerecht kan je opdienen als voorgerecht of hoofdgerecht. Als hoofdgerecht dienen de hoeveelheden te worden aangepast.

Bron: KIP lekker

Terug