Gelakte kippenfilet op z'n Japans
met een escavèche van oesters en yusu citroenen

gelakte_kippenfilet (2K)

  • 4 kippenfilets met vel
  • 12 diepe oesters n°3
  • 2 dl olijfolie
  • 1 klein lookteentje
  • 1 dl sap van yusu citroenen
  • 2 fijn gesneden lente uitjes
  • wat vers zeewier, fijngesneden
  • 1 theel. gehakt citroenkruid
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • sesamzaadjes
  • 300 g zeekraal
  • peper & zout

Kruid de kippenfilets met peper en zout en wikkel in warmtebestendige folie.
Gaar de filets in warm water aan 65 °C gedurende 25 minuten.
Open de oesters, bewaar het oestervocht.
Warm de olijfolie met het geperste lookteentje.
Neem van het vuur en voeg de oesters en hun sap, het citroensap, de lente uitjes, het zeewier en het citroenkruid toe.
Laat 12 minuten rusten.
Zeef de oesters, lepel wat olie uit de marinade.
Mix de marinade tot een emulsie, voeg de oesters opnieuw toe en zet lauw weg.
Meng de oestersaus, de sojasaus en de honing.
Grill de kippenfilets, lakeer met de saus en bestrooi met sesamzaadjes.
Blancheer de zeekraal.
Schik op een bord stukjes gelakeerde kip, 4 oesters in hun saus en wat zeekraal.

Bron: KIP lekker

Terug