Gelakte kippenbout met krokante groenten en Chinese noedels

gelakte_kippenbout (2K)

    • voor de marinade:
  • 1 dl honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl sojasaus
  • ½ dl azijn
  • 1 dl plantaardige olie (maïskiem, soja, zonnebloem ÷)
  • een snuifje kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 5 cl anijssiroop (of 1 steranijs)
  • peper en zout
    • voor de saus:
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 dl sinaasappelsap(vers)
  • 25 g maïszetmeel

Maak een marinade van de honing, azijn, sojasaus, kruiden, anijs en olie.
Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Deponeer de bouten in de marinade en laat een paar uur staan.
Maak de groenten schoon, snijd de wortels, de prei en de champignons in plakjes, snipper de selder en de sjalotten.
Verhit wat olie in de wok en braad hierin de bouten rondom bruin.
Doe de bouten in een vuurvaste schaal, bedruip met bakvet en gaar de bouten in de oven bij een temperatuur van plusminus 180 °C, in 25 minuten.
Bak de groenten aan in de wok, voeg er de gezeefde marinade en het sinaasappelsap aan toe, alsmede de suikersiroop, de tomatenpuree en de azijn en kook het geheel een tiental minuten in.
Afbinden met maïszetmeel.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem een decoratieve schaal, schik de noedels erin, overgiet met de groentesaus en leg er de bouten bovenop.
Garneer met wat fijngeknipte bieslook of lente-ui.

Tips
Gun de bouten een paar uur de tijd om de smaken uit de marinade op te nemen.

Bron: KIP lekker

Terug