Aziatische gekonfijte eendenmaagjes

Aziatische gekonfijte eendenmaagjes

  • 400 g gésiers confits, (gekonfijte eendenmaagjes)
  • 8 gulle tenen knoflook
  • 250 g sperzieboontjes
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • 2 eetl. suiker
  • 3 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
  • chilivlokken of cayennepeper naar smaak

Open het blik en schenk er zo veel mogelijk eendenvet af.
Hak de knoflook fijn, pers hem vooral niet.
Doe hem met 3 eetlepels vet in een koekenpannetje en bak heel zachtjes tot hij goudbruin en knapperig is; dat duurt minstens 7 minuten, misschien wel 10.
Scheidt vet en knoflook, bewaar beide.
Doe de sperzieboontjes met het knoflookvet, soja, suiker, gember, zout en 10 cl water in een koekenpan.
Verdeel er de paprika bovenop en breng aan de kook.
Dek af en laat op halfhoog vuur garen.
In 10 - 12 minuten zijn de groenten beetgaar en is hopelijk het vocht goeddeels verdampt.
Gaat het onderweg te hard, doe er dan wat water bij.
Voeg de uitgelekte maagjes en chili naar smaak toe en meng goed.
Laat afgedekt 4 minuten doorwarmen.
Serveer bestrooid met de knapperige knoflook.
Ik at er rijst bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug