Gehaktbrood gevuld met puree

gehaktbrood_puree (3K)

voor 2 personen

  • 500 g kippengehakt
  • 1 eitje vers van de pers
  • 1 eetl. mosterd
  • chapelure
  • kipkruiden
  • 4 aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • een handvol fijn gesnipperde bieslook
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • boter

Gehakt mengen met het eitje, chapelure, mosterd en kipkruiden.
Aardappelen in stukken snijden gaar koken en afgieten.
Pureer en kruid naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Sjalotjes zeer fijn snijden deze mengen onder de puree samen met de bieslook en een scheutje olijfolie.
Maak twee mooie balletjes van het gehakt en duw deze plat, verdeel de puree op het gehakt.
Vouw voorzichtig dicht en rol opnieuw op (voorzichtig de puree mag niet door het gehakt komen).
Bak de gevulde gehaktballen gaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug