Japans gehaktbrood van kip

japans_gehaktbrood (1K)

  • 500 g gemalen kippenvlees of kippen gehakt
  • 1½ theel. suiker
  • 1½ theel. sojasaus
  • 1½ theel. saké (rijstwijn of droge sherry)
  • ½ theel. gembersiroop
  • 1 ei
  • 4 eetl. paneermeel
  • 1 preiwit
  • 2 theel. geroosterde sesam- of maanzaadjes
  • plantaardige olie om te bakken

Meng de gemalenkip of het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, saké of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel.
Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van.
Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven).
Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is.
Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek.
Laat nog verder een tiental minuten bakken tot het gehakt gaar is.

Tip
Serveer warm of koud.

Bron: KIP lekker

Terug