Kipgehaktballetjes

  • 1 ei
  • 1 dl slagroom
  • 1 theel. Worcestershiresauce
  • 150 g paddestoelen in pIa kjes
  • 2 eetl. paneermeel
  • 50 g gepelde pecannoten
  • zeezout
  • peper uit de molen
  • 200 g kipgehakt
  • 30 g boter of margarine

Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei en het het paneermeel.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Vorm met natte handen gehaktballeijes.
Was handen en met heet water.
Verwarm de boter in de pan en de balletjes.
Keer ze regelmatig en bak ze rondom bruin en gaar.
Neem de gehaktballetjes even uit de pan.
Verpak ze om ze warm te houden.
Roerbak de paddestoelen in de bakboter.
Blus met de room en de Worchestershiresauce.
Verwarm de gehaktballetjes nog 5 minuten in de saus.
Voeg de pecannoten toe.
Lekker met gekookte broccoli en krieltjes.

Bron: Odin

Terug