Langzaam gegaarde kippenfilets

gegaarde_kippenfilets (2K)

  • 4 kippenfilets met vel
  • 10 g boter
  • peper
  • zout
    • voor de vinaigrette:
  • 2 tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 6 blaadjes basilicum
  • 5 cl balsamico
  • 1,5 dl extra virgine olijfolie
  • gemalen koreander
    • voor de groentegratin:
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 3 gele paprika’s
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 dl olijfolie
  • 1 lookteentje
  • tijm
  • rozemarijn

Voor de gratin: snijd alle groenten in sneden van 1,5 cm dik.
Meng met de olijfolie en de fijngesneden look en basilicum.
Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.
Schik in laagjes in een ovenschaal en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
Leg vervolgens een vel zilverpapier op de groenten en een plank met een gewicht zodat ze aangedrukt worden.
Houd warm.
Bruin de kippenfilets in boter en laat ze verder garen aan 60 °C in de oven.
Houd ze rosé.
Voor de vinaigrette: pel en ontpit de tomaten, hak grof.
Ontpit de olijven en hak grof.
Versnipper de basilicum.
Meng de extra virgine olijfolie met de balsamico, voeg de tomaten, olijven en basilicum toe.
Kruid met koreander, peper en zout.
Schik op het bord een stuk gratin, een kippenfilet en vinaigrette.
Dien lauw op.

Tip

Laat de filets garen op de velkant en onder beboterd zilverpapier, zo blijven ze extra mals.

Bron: KIP lekker

Terug