Gebraden fazant

Gebraden fazant

voor 3 - 4 personen

  • 1 jonge schoongemaakte fazant
  • wat plantaardige olie of gesmolten boter
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • 4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek
  • ± 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz.
    • om af te maken
  • 4 plakjes ontbijtspek,
    zonder zwoerd, in drieën gesneden
  • 8 kleine saucijsjes
  • broodsaus

Was de fazant en droog hem met keukenpapier goed af.
Wrijf hem met de gesmolten boter of met de olie in en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout.
Maak de plakjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en bedek de fazant hiermee.
Pak hem daarna in aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslee en schenk er 4 dl bouillon onderin.
Braad de fazant in een warme oven (200 °C) in 40 - 45 minuten gaar.
Verwijder de laatste 10 minuten het aluminiumfolie en de plakjes spek.
Bak hem onder af en toe bedruipen met het braadvet af, zodat hij mooi bruin ziet.
Rol, 20 minuten voor het einde van de braadtijd, de plakjes ontbijtspek op en rijg ze aan een vleespen.
Leg deze samen met de saucijsjes op het rooster, rondom de fazant.
Haal de fazant uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal.
Neem de rolletjes ontbijtspek van de vleespen en leg ze, met de worstjes rondom de fazant.
Geef er spruitjes en kastanjes bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug