Gerookte ganzenborst met abrikozen-mandarijnsalsa

Gerookte ganzenborst met abrikozen-mandarijnsalsa

voor 2 personen

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • ½ teen knoflook
  • 1 eetl. Thaise vissaus
  • beetje rasp van een schoongeboende mandarijn
  • sap van diezelfde mandarijn
  • 2 eetl. limoensap
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 1 eetl. sesamolie
  • 100 g gerookte ganzenborst of eendenborst

Snijd de abrikozen in dunne reepjes en dan dwars in piepkleine blokjes.
Hak desgewenst nog even kleiner.
Snijd of hak ook de knoflook onwaarschijnlijk fijn.
Meng beide met de andere ingrediënten en proef of er zout bij moet.
Pas op met de mandarijnschilrasp.
Die is bitter, wat je kunt balanceren tegen iets meer zout.
Nu komt het snijden van de ganzenborst; men levert hem als een stuk.
Als je zoals ik geen snijmachine hebt, moet het met het mes.
Probeer het zo dun mogelijk te krijgen – dat viel mij nog niet mee.
Controleer meteen op hagelkogeltjes.
En draag eters op om niet knoerhard te kauwen.
Wilde gans eten is rechtvaardig maar niet zonder gevaren.

Opmerking
Rauwe wilde gans verkopen aan u en mij is niet zo’n fantastisch idee, maar verrukkelijke producten ervan wel. Vandaar dat pakket, met worst, rillettes, paté en gerookte borst.

Bron: Onno Kleyn

Terug