Five Spicekip met sinaasappel en mihoen

fivespicekip (2K)

  • 300 g kipfilet
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 2 sinaasappels
  • Conimex Woksaus Five Spice
  • wokolie
  • 1 pak mihoen
  • gebakken uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Snijd de worteltjes in schuine dunne plakjes.
Was en rasp de schil van 1 sinaasappel.
Schil beide sinaasappels en snijd ze in partjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes wortel 5 minuten.
Voeg de kipreepjes toe en wok deze nog 5 minuten mee.
Voeg naar smaak de woksaus (ca. 9 eetlepels), de sinaasappelrasp en de partjes sinaasappel toe en wok nog 1 minuut.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet.
Schep de warme mihoen in diepe borden of kommen en schep de Five Spicekip erover.
Bestrooi met wat gebakken uitjes.

Bron: Conimex

Terug