Kalkoenfilet in Barbãr bier

  • 1 flinke kalkoenfilet
  • 1 flesje Barbãr bier
  • 4 zilver-uitjes met groen, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • wat versgesneden peterselie
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 dl room
  • zwarte peper uit de molen en zout
barbar (14K)
Barbãr bier wordt gebrouwen door brouwerij "Lefévre in Quenast".
Eén van de ingrediënten is honing, het heeft dan ook een bijzondere smaak.
Speciaal voor mensen die niet zo voor de soms bittere smaak van bier in een gerecht zijn zal deze "zoete" van 8° dé oplossing brengen.

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin.
Strooi er vervolgens de zilveruitjes en de knoflook over en giet ook het bier erbij.
Kruidt flink met peper en een snuifje zout.
Draai het vuur lager en laat in zo'n goeie 30 minuten zachtjes gaarpruttelen.
Neem uit de pan en hou warm.
Roer de honing en de room door de saus, strooi een handvol vers gesneden peterselie over en laat even indikken met open deksel.
Snij tenslotte de filet in mooie schijfjes en serveer ze op een bodempje saus op elk bord.
Hier met warme peertjes en kroketjes.

Terug