Fazant met zuurkool en ganzenlever

  • 300 g zuurkool
  • 1 dl ganzenvet
  • 5 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 4 plakken bacon
  • 4 fazantenfilets
  • 1 appel
  • het sap van ½ citroen
  • 1½ dl fazantenfond, getrokken van de karkassen en de poten
  • 1 kruidnagel
  • 4 plakken ganzenlever
  • zout & peper
  • olie
  • boter

Was de zuurkool even onder de stromende kraan, knijp goed uit en laat minstens 2½ uur zachtjes stoven met het ganzenvet, de jeneverbessen en de laurier.
Bak de bacon in een scheutje olie krokant en dep met keukenpapier droog.
Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en bak ze in ± 4 minuten mooi bruin.
laat het vlees even rusten.
Schil de appel en steek er met een kleine meloenboor kleine balletjes uit.
Bewaar de appelbolletjes in water met citroensap.
Kook de fond samen met de kruidnagel en een flinke lepel boter tot een krachtige jus in en breng op smaak met peper en zout.
Warm de fazantenfilets in de op 200 °C voorverwarmde oven op.
Verdeel de zuurkool en de fazant over warme borden en leg de bacon en de ganzenlever hierop.
Schenk de jus rond het gerecht en strooi de appelbolletjes in de saus.

Bron: Astrid Veltman

Terug