Fazant met pasta en groenten

fazant_pasta_groenten (3K)

  • fazantfilets ± 700 g
  • peper & zout
  • meergranenpasta ± 400 g
  • 10 tal kerstomaatjes
  • 1 rode ajuin
  • 1 stengel prei
  • 2 pijlen witloof
  • 3 teentjes knoflook
  • tijm
  • marjolein
  • dragon
  • olijfolie
  • rode balsamicoazijn
  • mosterd eigen keus
  • peterselie
  • bladpeterselie
    • saus
  • 2 sjalotten
  • boter
  • appelsiensap
  • wildfond
  • appelsien
  • basilicum

Kook pasta beetgaar.
Ajuin grof snijden.
Prei grof snijden.
Witloof grof snijden.
Look grof snijden.
Tomaatjes heel laten.
Groenten beetgaar wokken en kruiden als laatste de tomaatjes en pasta toevoegen evenzeer de mosterd en azijn zeer goed mengen.
Fazant kruiden en aan weerszijden aanbakken.
Voor de saus, sjalotten aanstoven in boter een beetje wildfond toevoegen, een scheut appelsiensap en laten inkoken voeg als laatste wat appelsien basilicum toe.
Dresseer dit alles op bord en garneer af met peterselie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug