Fazant gevuld met groenten

fazant_groenten (3K)
voor 2 personen
  • 1 fazant
  • 1 wortel
  • 1 koolrabi
  • halve witte ui
  • halve rode ui
  • 6 tal spruitjes
  • 1 pijl witloof
  • rozemarijn
  • tijm
  • salie
  • oregano
  • een goede scheut witte wijn

Spoel de fazant onder koud water en dep droog.
De groenten in julliene snijden kruiden en in de fazant steken, bind de fazant toe met keukendraad.
Vervolgens een diepe pan met boter heet laten worden het fazantje goud bruin aanbakken.
Zet het vuur iets lager en voeg overschot van groenten en de witte wijn toe en kruid dit geheel.
Laat op een zacht vuur gaar worden toch regelmatig de fazant omdraaien.

Opmerking
Karkas bewaren en desnoods het overschot van de fazant voor een fazantensoep.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug