Kipfajitas

fajitas (3K)

  • 2 kipfilets
  • kipkruiden met zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 ui, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd en fijngehakt
  • 1 theel.
  • versgehakte oregano
  • 3 eetl. versgehakte koriander
  • 1 theel. zout
  • 4 à 6 tortillas (tarwe of maïs)
    • voor het garnituur:
  • 4 halve rode uien
  • 4 zachte pepers
  • salsa
  • guacamole
  • zure room

Kruid de kipfilets met de kipkruiden.
Laat ze vervolgens minstens 5 uur marineren in een mengsel van olijfolie, limoensap, ui, knoflook, oregano en koriander.
Warm de tortillas op zoals vermeld op de verpakking.
Wikkel ze in aluminiumfolie en houd warm op de barbecue.
Gril de kipfilets op de barbecue, alsook de rode uien en de pepers.
Snijd de kipfilet in de lengte door in dunne repen.
Vul de tortillas met de kip en serveer met de uien, pepers, salsa, guacamole en zure room.

Tips
Voor wie het graag wat pikanter heeft: voeg bij de bereiding 1 vers Jalapeno-pepertje of 1 chilipepertje, ontpit en fijngehakt.

Bron: KIP lekker

Terug