Fajita van kip

fajita_kip (1K)

  • 2 kippenfilets
  • 2 limoenen
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 eetl. gemalen korianderzaad
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. gemalen chilipoeder of cayennepeper
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 3 grote paprika’s (rood, groen en geel)
  • 1 grote ui
  • 2 - 3 eetl. maïsolie
  • 12 tortilla’s

Dep de kipfilets droog vouw ze uit en snijd ze in de lengte in 1 cm brede repen.
Rasp wat limoenschil af.
Halveer de vruchten en pers ze uit.
Pers de knoflookteen.
Meng in een kom limoenrasp, sap, knoflookpuree, oregano, koriander, komijn, chilipoeder en poedersuiker en meng de reepjes kippenfilet hierin.
Marineer ze minstens 30 minuten.
Halveer de paprika’s, verwijder steel en zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in de lengte in ½ cm brede repen.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.
Verhit de wok droog.
Schenk de olie langs de rand in de wok.
Bak hierin, op hoog vuur, kleine hoeveelheden kipfilet bruin en gaar.
Schep alle kip in de pan en voeg de paprika en ui toe.
Roerbak kip en groenten op hoog vuur nog 5 à 6 minuten.
Warm de kant-en-klare tortilla’s in een voorverwarmde koekenpan.

Bron: KIP lekker

Terug