Erwtenpuree met gerookte kip

erwtenpuree (2K)

  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 4 gerookte kipfilets
  • 200 g erwten
  • 100 g veldsla
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 4 eetl. verse tijm
  • 1 teentje look
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en gaar ze in licht gezouten water.
Giet af en maak er puree van.
Stoof de gesnipperde look in 1 eetlepel olijfolie en voeg de erwtjes en de fijngehakte tijm toe.
Giet er de helft van de kippenbouillon bij en gaar onder gesloten deksel gedurende 10 minuten.
Mix de erwtjes en spatel ze onder de aardappelpuree.
Kruid met peper en zout.
Bak de kipfilets goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en blus met de overgebleven kippenbouillon en de room.
Laat even inkoken en kruid met peper en zout.
Serveer de kip met de erwtenpuree en de roomsaus.
Werk af met veldsla.

Tip
Deze mooie groene puree smaakt ook heerlijk bij een stukje zalm.

Bron: Patapas

Terug