Tortilla met kip - I

Enchilada met kip

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 150 g champignons
  • 200 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 5 takjes koriander
  • 2 eetl. curryketchup
  • 4 kleine bloemtortilla's
  • 50 g geraspte belegen kaas 30+
  • 2 eetl. paneermeel

Maak de bosuitjes en de champignons schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen en de champignons in vieren.
Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Warm de grill voor.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de uienringetjes toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
Bak de laatste minuut de champignons mee.
Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en curryketchup.
Verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op.
Schik de tortillas in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de tortilla's.
Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een rammenassalade.

Bron: Voedingscentrum


Tortilla met kip - II

Tortilla met kip

voor 2 personen

  • 100 g volkorenmeel
  • 75 g bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • ca. 10 cl water
  • 1 dunne prei
  • 150 g champignons
  • 1 Spaans pepertje
  • 150 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 5 takjes koriander
  • paprikapoeder
  • 40 g geraspte belegen kaas 30+

Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van.
Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
Verdeel het deeg in 4 bolletjes.
Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
Verwarm een droge koekenpan en bak de tortilla's in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin.
Neem de tortilla's uit de pan.
Maak de prei en de champignons schoon.
Snijd de prei n ringen en de champignons in vieren.
Verwijder de pitjes van het gewassen pepertje en snijd het klein.
Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Warm de grill voor.
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de kip bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de prei en het pepertje toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
Bak de laatste minuut de champignons mee.
Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en paprikapoeder.
Verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op.
Schik de tortilla’s in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
Strooi de kaas over de tortilla’s.
Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug