Enchilada met kip

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 150 g champignons
  • 200 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 5 takjes koriander
  • 2 eetl. curryketchup
  • 4 kleine bloemtortilla's
  • 50 g geraspte belegen kaas 30+
  • 2 eetl. paneermeel

Maak de bosuitjes en de champignons schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen en de champignons in vieren.
Snijd de kip in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Warm de grill voor.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de uienringetjes toe en laat de kip in 10 minuten gaar worden.
Bak de laatste minuut de champignons mee.
Maak het mengsel op smaak met oregano, kleingesneden koriander en curryketchup.
Verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op.
Schik de tortillas in een ovenvaste schaal, met de naad naar onderen.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de tortilla's.
Laat ze onder de hete grill bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een rammenassalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug