Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos

emince_kipfilet (1K)

  • 4 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 1 appel, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes gesneden
  • 1 uitje, gehakt
  • boter
  • peper en zout
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • scheutje droge witte wijn
  • scheutje kokosmelk
  • 1 eetl. Batida de Coco (likeur)
  • 1 eetl. honing
  • 2 dl room

Bak de kipreepjes aan in wat boter en laat ze even sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en schep ze uit de pan.
Bak in hetzelfde braadvet het gehakte uitje en roer er de kerrie door.
Blus met wijn, kokosmelk, honing en Batida de Coco.
Voeg al roerend de room toe en laat het geheel inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat.
Schep dan de kipreepjes, de appelblokjes en de tomatenblokjes door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Tips
Lekker met basmatirijst of rijstnoedels.
In plaats van appel en tomatenblokjes kan je variëren met doperwtjes en champignons.
Zout bij voorkeur na het bakken over het vlees strooien.
Zout ontrekt immers het vocht uit de kipfilet, waardoor hij helemaal uitdroogt.

Bron: KIP lekker

Terug