Elzasser kip met Riesling

Elzasser kip met Riesling

  • 4 kippenbouten of –karbonades
  • 50 g roomboter
  • 3 sjalotten, in dunne plakjes
  • 20 cl Riesling (of andere witte wijn)
  • 15 cl crème fraîche
  • 25 g bloem
  • flink wat vers gehakte peterselie

Bestrooi de stukken kip goed met zout.
Neem een pan waar ze naast elkaar in passen.
Verhit de olie met de helft van de boter en braad de kip aan tot het een beetje kleurt.
Haal uit de pan en doe er de sjalotten voor in de plaats.
Zet het vuur laag en fruit ze zachtjes glazig in 2 minuten.
Doe de wijn in de pan, breng aan de kook en leg er de kip in.
Laat een half uur garen met het deksel op een kier.
Haal weer de kip eruit en roer de room door de saus.
Prak in een beker de bloem door de resterende boter en meng tot hij helemaal is opgenomen.
Klop deze ‘beurre manié’ door de saus en laat op zacht vuur binden.
Kook nog 1 minuut zachtjes door en breng op smaak met zout.
Serveer de kip overgoten met de saus en bestrooid met veel peterselie.

Erbij: gekookte aardappelen.

Bron: Onno Kleyn

Terug