Eendenmaagjes in pikante saus

  • 400 g gekonfijte eendenmaagjes
  • 100 g tomatenbrunoise
  • 4 bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
  • 1 rood pepertje, naar smaak met of zonder zaad, ragfijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 3 eetl. arachideolie
  • 3 eetl. vissaus
  • 1 theel. bruine suiker
  • 4 theel. limoensap
  • blaadjes van 1 klein bosje koriander, fijngehakt

Bak de eendenmaagjes met aanhangend vet ca. 5 minuten, gooi het vet weg, maak de pan schoon, zet de maagjes apart.
Verhit de arachideolie en bak hierin de knoflook glazig, voeg pepertje, suiker en bosuitjes toe en bak alles 5 minuten.
Blus af met vissaus en limoensap, voeg de tomatenbrunoise en eendenmaagjes toe, meng alles goed.
Laat even bruisen en doe het vuur uit, laat 5 minuten staan.
Roer de koriander door het gerecht en serveer met Thaise rijst en pikante komkommersalade met gember.

Het is een Thais recept maar eendenmaagjes zijn ook erg lekker in comb. met gestoofde kalfswang, in een terrine met kippenlevertjes, in rillettes van eend etc.
Als onderdeel van een (Thaise)rijsttafel kun je de hoeveelheden aanpassen, overigens denk ik dat het recept van Jan voor Sambal kippenlevers ook best voor eendenmaagjes gebruikt kan worden.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug