Eendenbout gestoofd in sinaasappelsap

voor 2 personen

  • 2 sinaasappels
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 (tamme) eendenbouten
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. bloem
  • 2½ dl kippenbouillon (van ½ bouillontablet)

Pers de sinaasappels uit.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Bestrooi de eendenbouten met peper en weinig zout en bak ze in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Fruit de sjalot kort mee.
Strooi de bloem op de bodem van de pan en laat de bloem al roerend in 1 minuut gaar worden.
Giet er het sinaasappelsap en de bouillon bij.
Stoof het vlees in ca. 1½ uur gaar.

Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug