Eendenborstfilet

  • 2 flinke eendenborsten
  • Fair Trade Pepermix citrus-knoflook *
  • rozemarijn

(* Het wordt ook verkocht onder eigen merk door de supermarkten, maar deze is veel lekkerder!)

Snijd het vet kruislings in, maak een ruitpatroon.
Dit om omkrullen te voorkomen en het vet kan er zo beter uit bakken.
Wrijf de eendenborst in met de pepermix en rozemarijn.
Verhit een koekenpan zonder olie, leg de eendenborst op de vetkant in de hete pan, zet gelijk lager en laat 12 minuten in eigen vet garen en knapperig worden (pas op dat ’t niet aanbrandt).
Giet het vet af en laat nog een klein beetje in de pan.
Zet pan weer even terug op hoog vuur, leg de eendenborst met de rode kant in de pan en draai gelijk het gas weer lager.
Laat nog 4 minuten bakken.
Snijd met een scherp vleesmes in mooie plakjes en serveer direct.

Bron: Doe maar gezond

Terug