Eendenborst met vlierbessen en cantharellen

  • 500 g cantharellen
  • ½ teen knoflook, geplet
  • 3 eetl. olie
  • 2 eendenborsten
  • 2 à 3 handjes vlierbessen
  • 1 theel. Chinees vijfkruidenpoeder

Bak de cantharellen met de knoflook op hoog vuur.
Laat het vocht verdampen en zet het vuur uit.
Bestrooi met zout & peper.
Snijd de vette velkant van de eendenborsten in tot een ruitjespatroon, maar niet tot op het vlees.
Bak zonder toevoeging van vet lang op nogal laag vuur op die vetkant, 7 of 10 minuten, tot het grotere deel van het eigen vet weggesmolten is.
Bak nog 2 minuten op de vleeskant.
Bestrooi de borsten met zout en pak ze in aluminiumfolie.
Schenk het bakvet grotendeels uit de pan en doe de vlierbessen erin.
Bak tot ze stukgaan.
Roer en breng op smaak met zout en vijfkruidenpoeder.
Giet het uitgelopen vleessap van de eend erbij en warm goed door.
Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de saus en de weer even gewarmde cantharellen.

Bron: Onno Kleyn

Terug