Eendenborst met een gevuld tomaatje op een bedje van pasta

eendenborst_tomaatje (4K)

voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 2 pijlen witloof
  • 1 wortel
  • 1 teentje look
  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes bladpeterselie
  • een snuifje gemalen gember
  • gemalen zwarte peper
  • gemalen zwart zout (haliet)
  • een scheut vloeibare honing
  • gemalen kaas
  • ± 450 g eendenborst
  • 20 cl room
  • ½ half blokje wildbouillon
  • boter

Hol de tomaten uit en houd het vulsel en hoedje aan de kant voor de saus.
Witloof, sjalotje, wortel en look fijn snijden, kruiden en even opstoven en een beetje honing toevoegen.
Vul de tomaten met deze vulling en zet in een voorverwarmde oven op 180 °C in een beboterde vuurvaste schotel.
Pasta beetgaar koken, en evenzeer onder de pasta een beetje honing mengen.

Voor de saus
Vulling tomaten, blaadjes van de bladpeterselie, goed kruiden en alles goed mixen.
Warm dit alles goed op en voeg room toe bind de saus met een beetje bruine roux.

Eendenborst
Snij in de vetlaag kruislings sneetjes,
leg de eendenborst op de vetlaagzijde in de pan en bak aan weerdzijde ± 5 minuten.
Snij deze in schijven en leg in alluminium folie.
Leg deze even in de oven om te rusten en verder te garen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met gemalen kaas en bladpeterselie.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug