Eendenborst, vergezeld van dronken peren in porto

eendenborst_peren_porto (3K)

voor 2 personen

  • eendeborstfilet ± 600 g
  • 2 peren conference
  • veenbessen confituur
  • 2 lapjes gerookt ontbijtspek
  • porto
  • zwarte peper
  • cajunkruiden

Snij de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes.
Bak de eendenborst eerst 3 minuten op de velkant zonder vetstof in een pan.
Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken.
Kruid met peper en cajun kruiden
het vlees mag rosé zijn een scheutje porto erover gieten en laat nog even bakken ± 2 minuten.
Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminium folie.
Bak het gerookt ontbijtspek in een pan.
Voeg een beetje jus van de de eendenborst toe evenzeer een zestal soeplepels veenbessen confituur.
Laat dit op een zacht vuur even sudderen.
Peren in de helft snijden klokhuis verwijderen.
Neem een vuurvaste schotel, smeer in met boter en leg de peren bestrooid met kaneel in de schotel.
Besprenkel goed met de porto.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat een tiental minuten garen.
Snij de eendenborst in schijfjes, de peren vullen met de veenbessen dresseer zeer warm op bord.
Serveer er aardappelpuree met veenbessen bij.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug