Eendenborst op een bedje van groente met aardappel

eendenborst_groente (3K)

voor 2 personen

  • eendeborstfilet ± 600 g
  • Provençaalse kruiden
  • 2 pijlen witloof
  • 2 mini oranje paprika's
  • 2 sjalotjes
  • kandijsuiker
  • olijfolie
  • 2 aardappelen
  • boter

Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes.
Bak de eendenborst eerst 3 minuten op de velkant zonder vetstof in een pan.
Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken.
Kruid met Provençaalse kruiden, het vlees mag rosé zijn.
Snij witloof in fijne reepjes, paprika's in ringen de sjalotjes in fijn snijden.
Wok de groenten beetgaar gekruid met Provençaalse kruiden aan als laatste de suiker eronder roeren.
Aardappelen met mandoline in schijven snijden deze gaar aanbakken in boter en evenzeer kruiden.
Serveer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug