Eendenborst met pittige gember-tomatensaus

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm verse gember, fijngehakt
  • beetje olie
  • 1 blik à 40 cl gepelde tomaten
  • 4 eetl. azijn
  • 1½ eetl. suiker
  • chili naar smaak, vers of gedroogd
  • 2 eendenborsten

Snijd het vette vel in met een grof ruitjespatroon, maar niet tot op het vlees, als het lukt.
Snijd de zijkanten van het vet zonodig iets bij.
Zout de vleeskant.
Leg de borst op de velkant in een droge koekenpan en bak zachtjes 10 - 15 minuten.
Niet omdraaien!
Pas als de vetkant is zoals je denkt dat goed is, draai je het vlees om.
Bak nog 3 minuten, draai dan het vuur uit en dek de pan af.
Wacht 5 minuten en leg het vlees op een plank.
Snijd in dunne plakjes en serveer met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug