Eendenborst met calvados en groene peper

Eendenborst met calvados en groene peper

  • 4 kleine of 2 grotere tamme-eendenborsten
  • 5 eetl. calvados
  • 3 eetl. groene peperkorrels (potje), uitgelekt
  • 15 cl crème fraîche

Snijd met een scherp mes in het vel van de eendenborsten een ruitenpatroon.
Zout het vlees gul.
Bak de eendenborsten eerst op de velkant op een niet te hoog vuur zo’n 8 - 10 minuten in de koekenpan, zonder toevoeging van vet.
De vetlaag onder het vel smelt en zorgt voor voldoende smering.
Bak dan ook de andere zijde, maar niet langer dan 2 minuten.
Haal het vlees uit de pan en houd de eendenborsten warm in aluminiumfolie.
Schep het meeste van het eendenvet uit de pan (bewaar het om er omeletten of aardappels in te bakken).
Doe de calvados en de peperkorrels in de pan en laat op hoog vuur bruisen.
Voeg de room toe en kook in tot sausdikte.
Snijd het vlees aan dunne plakken en voeg het uitgelopen vleesnat aan de saus toe.
Kook zo nodig nog iets in.

Bron: Onno Kleyn

Terug