Eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten

Eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten

voor 2 personen

  • 50 g pastinaak
  • 100 g koolrabi
  • 200 g spruiten
  • 1 zoete aardappel
  • 400 g eendeborstfilet
  • peper
  • currypoeder
  • muskaatnoot
  • 1 eetl. wildfond
  • 10 cl port
  • bindmiddel
  • boter

Spruiten schoonmaken, pastinaak en koolrabi schillen.
Snij twee dikke schijven van de koolrabi, de pastinaak in ringen snijden.
Stoof deze gekruid aan in een beetje boter.
Spruiten beetgaar koken.
Zoete aardappel schillen en in blokjes snijden en kook deze beetgaar in licht gezouten water, afgieten en pureren, dit kruiden naar smaak.
Spuit twee mooie torentjes.
Eendeborst inkerven en deze eerst op velkant zonder vetstoffen ± 7 minuten aanbakken, draai het vlees om en bak verder rosé aan.
Port opwarmen en de wildfond eronder roeren en voeg een klontje goede boter toe, indien nodig bijbinden.
Leg de schijven koolrabi op een bord en presenteer de puree, erop een spruitje en enkele ringen pastinaak.
Serveer de groenten er rond.
Snij het vlees in mooie schijven en dresseer de saus erover.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug