Eend met roerbakgroenten en vissaus

eend_roerbakgroenten (2K)

  • 4 eendenfilets
  • 1 kleine broccoli
  • 150 g peultjes (of fijne sperzieboontjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 Chinese kool
  • 2 eetl. maïsolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. vissaus
  • 50 g cashewnoten
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Maak de groenten schoon.
Verdeel de broccoli in roosjes.
Haal de peultjes af.
Snij de paprika in repen, verwijder de zaadjes.
Snij de Chinese kool in fijne repen.
Stoom de broccoli en de boontjes beetgaar.
Snij het vel van de eendenfilets ruitvormig in.
Leg ze 10 minuten op de velkant in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
Keer om en laat nog eens 5 minuten bakken op een matig vuur.
Hou warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de paprikarepen 3 minuten in de maïsolie.
Doe er de koolreepjes bij.
Roerbak nog 3 minuten.
Voeg er de broccoli en de peultjes aan toe.
Schep goed om.
Voeg er de sojasaus en de vissaus aan toe.
Kruid met flink wat peper uit de molen en zout naar smaak.
Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.
Snij de eendenfilet in repen.
Leg het vlees bij de groenten.
Werk af met de noten.
Serveer meteen.

Lekker met rijst.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug