Gekonfijte eend met gebakken aardappels

Confit de canard met gebakken aardappels

Voor 4-5 personen

  • 1 groot blik confit de canard (⅘ bouten)
  • 800 g aardappels, in kleine stukjes met of zonder schil
  • 2 tenen knoflook, ragfijn gehakt
  • flinke hand vers gehakte peterselie

Hoe 'bereid' je gekonfijte eend uit een blik?
Nou, die warm je op.
De kunst is eerst al dat verrukkelijke vet te smelten dat de bouten omhult, want uit het gestolde kun je het vlees niet losmaken zonder schade.
Opendraaien en op een verdeelplaatje zetten werkt goed.
En de tijd nemen.
Als na een half uur alle vet helder en heet is, vis je de bouten eruit en bak je ze kort op de velkant in een koekenpan.
Ondertussen heb je al met wat eendenvet je aardappels gebakken, gewoon vanaf rauw, onder een deksel; dat duurt een half uur.
Bestrooi ze voor het serveren met zout, knoflook en peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug