Pollo ala diavolo, Duivelse kip

  • 4 kippenpoten (zonder vel)
  • 20 tenen gerookte knoflook
  • 50 g blue d'Auvergne, Gorgonzola of Danish blue
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 glas droge witte wijn
  • peper en zout

Kippenpoten kruiden en aanbraden in olie, daarna in overschaal doen.
Afblussen met witte wijn.
Blauwe kaas hierin smelten.
Knoflooktenen pellen en rondom de kip leggen.
Schotel afdekken met aluminiumfolie.
Circa 2½ uur zachtjes stoven (150 °C).
Af en toe bedruipen

Serveertips naar keuze:
Zo opdienen met sla.
Vet afgieten en gebruiken voor roomsausje.
Driekwart van het vet afgieten, krielaardappeltjes toevoegen aan de kipschotel en schaal zonder aluminiumfolie nog ca. 30 minuten op 180 °C in de oven terugplaatsen.

Bron: Hein Juffermans
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug