Duif uit de oven op linzen en tomaat

duif_linzen_tomaat (2K)

  • 250 g groene linzen
    (1 dag van tevoren in ruim water voorgeweekt)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 20 g harde boter, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • zeezout
  • peper
    • voor de marinade
  • 3 glazen stevige rode wijn
  • 4 tenen knoflook, geblancheerd
  • 4 laurierblaadjes
  • 8 jeneverbessen
  • 10 peperkorrels
  • 4 takken rozemarijn
  • 1 citroen in 4 parten

Doe alle ingrediƫnten voor de marinade in een diepe schaal en laat de duiven hier minstens 8 uur in staan.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Haal de duiven uit de marinade en zeef deze.
Vul de holte van de duiven met een takje rozemarijn en een partje citroen.
Bestrijk de duiven met 2 eetlepels olijfolie.
Draai de knop van de oven terug naar 180 °C.
Bak de duiven in een ondiepe schaal in ca. 13 minuten gaar.
Bedruip ze af en toe met wat braadvocht.
Kook de linzen beetgaar en giet ze af.
Combineer in een pan de gezeefde marinade en het braadvocht van de duiven.
Kook alles in tot sausdikte en bind de saus door al kloppend de boter toe te voegen.
Bak de linzen voor het serveren heel kort op in 1 eetlepel olijfolie.
Schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak zeezout & peper toe.
Serveer de duiven met wat van het linzenmengsel en schenk een beetje saus rondom.

Opmerking
Duiven 8 uur laten marineren.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug