Drumsticks Tandoori met gele rijst en gekruide courgette

drumsticks_tandoori (2K)

  • 2 courgettes
  • 2 theel. kerrie djawa
  • 2 theel. djintan
  • wokolie
  • 400 g drumsticks
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Kip Tandoori
  • 2 zakjes gele wokrijst
  • 2 eetl. gembersiroop

Snijd de courgettes in blokjes en bestrooi met de kerrie, de djintan en meng met een scheutje olie.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de drumsticks in ca. 25 minuten.
Geregeld keren.
Voeg de roerbaksaus toe en verwarm alles 10 minuten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de courgette 5 minuten.
Voeg de gele rijst en de gembersiroop toe en wok 3 minuten.
Verdeel de rijst met de courgette over 4 diepe borden en leg de tandoori drumsticks erop en schep de saus erover.

Op tafel
Geef er seroendeng en de zoetige sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Nog meer gembersmaak?
Voeg een fijngeraspt stukje verse gember toe met de courgette en wok deze mee.
Bestrooi het gerecht eventueel met wat fijngehakte koriander.

Bron: Conimex

Terug