Dronken kip in brandy

Dronken kip in brandy

  • 1 hele kip (ongeveer 1 kg) of vier kipfilets
  • 350 g tomaten
  • 250 g uien
  • 200 g champignons
  • 100 g jamon serrano
  • 30 g amandelen
  • 1 dl olijfolie virgin extra
  • 1 kop vlees bouillon
  • 2 glaasjes brandy (jeneverglasgrootte)
  • zout
  • peper

Bij gebruik van een hele kip, maak deze schoon en deel hem in vieren.
Doe naar smaak peper en zout op de kip.
Bak de kip lichtjes in een laagje olijfolie en leg deze vervolgens apart.
Snij de ui heel klein en de tomaat in vieren, snij ook de jamon serrano in kleine reepjes.
Bak vervolgens de kip in eerder gebruikte olijfolie en tevens de fijngehakte ui.
Zodra de ui mooi goudkleurig begint te worden voeg er de stukken tomaat aan toe, wacht een paar minuutjes en vervolgens doe de brandy erbij.
Leg vervolgens de eerder gebakken kip weer terug in de pan bij het mengsel van ui, tomaat en brandy en laat het dit een tijdje koken op een laag vuur.
Hak in de tussentijd de amandelen fijn en meng dit met de vleesbouillon.
Dit mengsel gaat vervolgens samen met de champignons (fijngehakt) en de jamon serrano in de pan bij de kip.
Laat dit vervolgens zolang op laag vuur staan tot de kip mooi zacht is.
Serveer dit bijvoorbeeld met wat patatas bravas en salade.

Bron: Spaanse Winkel

Terug