Kip met dragonssaus - I

drumsticks (2K)

  • 8 onderbouten (drumsticks)
  • ½ l bruine fond
  • 250 g verse tomaten
  • 25 g dragonblaadjes
  • 50 g boter
  • 2 eetl. dragonazijn
  • peper & zout

De 8 drumsticks lichtjes in bloem wentelen.
Aanbraden in boter tot ze een mooie bruine kleur hebben.
Pel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd ze in dobbelsteentjes.
Voeg de tomaten samen met de dragonazijn aan de kip toe.
Kruid met peper en zout.
Voeg de bruine fond toe.
Laat onder deksel ± 50 minuten sudderen.
Bind de saus met maizena.
Dien op met verse aardappelen of selderpuree.

Bron: Het Recept Van De Week


Kip met dragonsaus - II

Kip met dragonsaus

  • 4 kippendijen of kipkarbonades, zonder vel
  • 30 g roomboter
  • 10 cl witte wijn
  • 3 eetl. gehakte verse dragonblaadjes (of 3 theel. gedroogde)
  • 20 cl echte (volvette) slagroom
  • 1 eidooier

Organiseer het vel van de kippendijen, als dat er nog niet af was.
Zout het vlees.
Verhit de boter en bak er rustig de kip in aan.
Gebruik geen hoog vuur.
Na een minuut of 5 heeft het vlees genoeg kleur.
Schenk de wijn in de pan, voeg de helft van de dragon toe en dek af met een deksel.
Laat 15 minuten zachtjes garen.
Haal dan de kip uit de pan.
Roer de room door het bakvocht en laat even bruisen; kook zonodig iets in.
Haal de pan van het vuur.
Roer de eidooier los en giet er een lepel saus bij.
Roer en voeg het dan bij de saus in de pan, samen met de resterende dragon.
Roer glad, verhit niet meer en serveer met de kip.

Bron: Onno Kleyn

Terug